Sådan laver du den perfekte pizza på grillen

Den perfekte pizza på grillen
Den perfekte pizza på grillen

Findes der noget bedre end et måltid forberedt på grill? Næppe. Derfor får du her den sidste pizza-opskrift, du nogensinde får brug for i dit liv. Overvej, om du har plads til at åbne en lille forretning fra dit hjem, for med denne korte guide vil venner og familie tale vidt og bredt om dine pizzaevner på grill, der er selv den fineste italiener værdig.

Du finder ingredienslisten nederst i artiklen.

Fremgangsmåde

Det hemmelige trick i hele denne proces er at starte dagen før med at lave dejen, som har godt af at hvile i køleskabet. Rør gæren ud i det lunkne vand og tilføj salt og mel lidt efter lidt. Hvis du vil have en rigtig italiener-pizza, så lad være med at bruge hverken groft mel eller durummel. Bland ingredienserne sammen, helst med en træske. Dejen vil være en smule klistret og våd, men så længe der ikke er melklumper tilbage i blandingen, skal du ikke bekymre dig om det. Kom film på skålen, og lad dejen hvile i 18-24 timer.

Alle ved, at en god base er nøglen til succes, og i dette tilfælde er det din tomatsovs til pizzaerne. Det vil også sikre dig saftighed, når de senere kommer på grillen. Start med at opvarme olien på en pande ved middelhøj varme og tilføj grofthakket hvidløg. Lad det stege i et minuts tid, eller til det begynder at dufte. Tilføj chiliflager og steg det hele i 10-15 sekunder, hvorefter du tilføjer de flåede tomater og din oregano. Lad blandingen simre i 45 minutter ved lav varme. Brug en blender til at purere din tomatsovs, men pas på, at du ikke blender for længe.

I mellemtiden har din dej hvilet i det nødvendige antal timer. Hæld rigeligt mel på køkkenbordet, tag dejen ud og del den i fire lige store stykker. Glat forsigtigt hver klump ud med fingrene og form den til en klassisk pizzaform. Hvis du føler dig i dit es, kan du med fordel samle dejen op og strække den med knoerne, som du bedst kender det fra dit lokale pizzeria. Men vær forsigtig! Tilføj herefter tomatsovsen i det omfang, du bedst kan lide, samt den topping, du synes.

Når pizzaen skal på grillen

Det, der gør pizzaovne så effektive, er den høje varme, de kan opnå. Den kan du heldigvis næsten også komme op på med en grill, hvilket gør den til en klar sejrherre over ovnen. Derfor gælder det om at få din grill og dit underlag til pizzaerne så varme som muligt, inden dejen kommer på. Her kan du med fordel bruge en pizzasten eller en plade af støbejern (nederst i artiklen finder du et par gode links). En god undervarme betyder nemlig en sprød bund. Hvad mere kan man bede om i en god pizza?

Hvis du bruger en kuglegrill, kan det være en god idé at bruge træbriketter, da de kan blive varmere end kul. Her gælder det ligeledes om at få så meget ilt ind som muligt, men uden at alt varmen siver ud. Åbn derfor bundspjældet helt, og gerne også topspjældet. Den ekstra ilt giver bedre varme, hvilket betyder en sprødere bund. Her kan du selv eksperimentere med, hvor meget topspjældet skal åbnes, og om du eventuelt skal have hele låget på skrå også.

Hvor lang tid skal en pizza have på grillen?

Pizzaerne skal bages på et glohedt underlag – som nævnt gerne støbejern, da det er effektivt til at frigive varme – i omkring syv-otte minutter, eller indtil bunden har taget farve, og osten er smeltet. Du vil aldrig fortryde, at du valgte at bage din pizza på grill, og det vil dit selskab heller ikke. Grillmesteren længe leve!

Hos vores annoncepartnere, kan du finde en rigtig god pizza bagesten, som giver en fantastisk, sprød pizza. Du kan også bruge bagestenen til at bage grød, flütes og meget mere:

Pizzasten hos Luxury outdoor – til under 300 kr.

Hos bagesten.dk får du lige nu et pakketilbud på bagestål og pizzaspader – se tilbuddet her

Lav en lækker Pizza på grillen

Findes der noget bedre end et måltid forberedt på grill? Næppe. Derfor får du her den sidste pizza-opskrift, du nogensinde får brug for i dit liv. Overvej, om du har plads til at åbne en lille forretning fra dit hjem, for med denne korte guide vil venner og familie tale vidt og bredt om dine pizzaevner på grill, der er selv den fineste italiener værdig.
Forb. tid20 min
Tilb. tid20 min
Ret: Hovedret
Køkken: Italiensk
Keyword: pizza
Antal: 2 personer
Cost: 50-75 kr.

Ingredienser

  • 500 gram Mel
  • 15 gram Gær
  • 3 tsk. Salt
  • 350 ml Vand
  • 3 spsk. Olivenolie
  • 3 fed hvidløg
  • 0,5-1 spsk. Chiliflager
  • 1 spsk. Tørret oregano
  • 2 dåser Flåede tomater
  • 1 portion Revet ost
  • 1 topping Tilføj topping efter smag