Findes der noget bedre end et måltid forberedt på grill? Næppe. Derfor får du her den sidste pizza-opskrift, du nogensinde får brug for i dit liv. Overvej, om du har plads til at åbne en lille forretning fra dit hjem, for med denne korte guide vil venner og familie tale vidt og bredt om dine pizzaevner på grill, der er selv den fineste italiener værdig!
Du finder ingredienslisten nederst i artiklen.
Fremgangsmåde til hjemmelavet pizza på grill
Det hemmelige trick i hele denne proces er, at starte dagen før med at lave dejen, som har godt af at hvile i køleskabet. Rør gæren ud i det lunkne vand og tilføj salt og mel lidt efter lidt. Hvis du vil have en rigtig italiener-pizza, så lad være med at bruge hverken groft mel eller durummel. Bland ingredienserne sammen, helst med en træske. Dejen vil være en smule klistret og våd, men så længe der ikke er melklumper tilbage i blandingen, skal du ikke bekymre dig om det. Kom film på skålen, og lad dejen hvile i 18-24 timer.
Alle ved, at en god base er nøglen til succes, og i dette tilfælde er det din tomatsovs til pizzaerne. Det vil også sikre dig saftighed, når de senere kommer på grillen. Start med at opvarme olien på en pande ved middelhøj varme og tilføj grofthakket hvidløg. Lad det stege i et minuts tid, eller til det begynder at dufte. Tilføj chiliflager og steg det hele i 10-15 sekunder, hvorefter du tilføjer de flåede tomater og din oregano. Lad blandingen simre i 45 minutter ved lav varme. Brug en blender til at “purere” din tomatsovs, men pas på, at du ikke blender for længe.
I mellemtiden har din dej hvilet i det nødvendige antal timer. Hæld rigeligt mel på køkkenbordet, tag dejen ud og del den i fire lige store stykker. Glat forsigtigt hver klump ud med fingrene og form den til en klassisk pizzaform. Hvis du føler dig i dit es, kan du med fordel samle dejen op og strække den med knoerne, som du bedst kender det fra dit lokale pizzeria. Men vær forsigtig! Tilføj herefter tomatsovsen i det omfang, du bedst kan lide, samt den topping, du synes.
Når pizzaen skal på grillen
Det, der gør pizzaovne så effektive, er den høje varme, de kan opnå. Den kan du heldigvis næsten også komme op på med en grill, hvilket gør den til en klar sejrherre over ovnen. Derfor gælder det om at få din grill og dit underlag til pizzaerne så varme som muligt, inden dejen kommer på. Her kan du med fordel bruge en pizzasten eller en plade af støbejern (nederst i artiklen finder du et par gode links). En god undervarme betyder nemlig en sprød bund. Hvad mere kan man bede om i en god pizza?
Hvis du bruger en kuglegrill, kan det være en god idé at bruge træbriketter, da de kan blive varmere end kul. Her gælder det ligeledes om at få så meget ilt ind som muligt, men uden at alt varmen siver ud. Åbn derfor bundspjældet helt, og gerne også topspjældet. Den ekstra ilt giver bedre varme, hvilket betyder en sprødere bund. Her kan du selv eksperimentere med, hvor meget topspjældet skal åbnes, og om du eventuelt skal have hele låget på skrå også.
Hvor lang tid skal en pizza have på grillen?
Pizzaerne skal bages på et glohedt underlag – som nævnt gerne støbejern, da det er effektivt til at frigive varme – i omkring syv-otte minutter, eller indtil bunden har taget farve, og osten er smeltet. Du vil aldrig fortryde, at du valgte at bage din pizza på grill, og det vil dit selskab heller ikke. Grillmesteren længe leve!
Hos vores annoncepartnere, kan du finde en rigtig god pizza bagesten, som giver en fantastisk, sprød pizza. Du kan også bruge bagestenen til at bage grød, flütes og meget mere. Her finder du Pizzasten til under 300 kr.:
Hos Kitchenone.dk finder du også et pænt udvalg af bagestål og pizzaspader:
Tips – sådan laver du lækker pizza på grill
- Forvarm din grill: Det er vigtigt at forvarme din grill i mindst 10-15 minutter, inden du begynder at grille pizzaen. Dette vil sikre, at din grill er varm nok til at give pizzaen en sprød og lækker skorpe.
- Brug en pizzasten: En pizzasten er en fantastisk tilføjelse til din grill, da den kan hjælpe med at absorbere varmen og give din pizza en sprød skorpe og en jævn tilberedning. Sørg for at placere stenen på grillristen, mens grillen varmer op.
- Rul dejen ud tyndt: Når du ruller din pizzadej ud, skal du sørge for at gøre den tynd og jævn, så den kan tilberedes hurtigt og jævnt på grillen.
- Forbered alle toppings på forhånd og placer dem derefter på pizzaen umiddelbart inden grilling. På den måde undgår man, at pizzaen bliver for våd, mens den tilberedes på grillen. Det kan også være en god idé at bage dejen i et par minutter inden tilsætning af saucer og toppings for at give den en chance for at tørre lidt ud.
- Overvåg temperaturen: Hold øje med temperaturen på din grill og juster varmen efter behov. Hvis du oplever, at pizzaen er ved at brænde, skal du flytte den til en køligere del af grillen.
- Tilføj toppings på det rigtige tidspunkt: Nogle toppings, såsom basilikum eller frisk ost, skal kun tilføjes til pizzaen lige inden den tages af grillen. Andre toppings, såsom kød eller grøntsager, skal tilberedes på forhånd og tilføjes i de sidste par minutter af tilberedningen.
Lav en lækker Pizza på grillen
Ingredienser
- 500 gram Mel
- 15 gram Gær
- 3 tsk. Salt
- 350 ml Vand
- 3 spsk. Olivenolie
- 3 fed hvidløg
- 0,5-1 spsk. Chiliflager
- 1 spsk. Tørret oregano
- 2 dåser Flåede tomater
- 1 portion Revet ost
- 1 topping Tilføj topping efter smag