Roastbeef på grill – Stegetid og temperatur guide

Roast beef

Det er ikke altid nemt at smide en roastbeef på grillen. Der er nemlig mange ting, der skal tages hensyn til, så roastbeef’en ikke bliver uspiselig. Derfor har vi lavet en lyn-guide til dig. Mangler du derimod også en opskrift på roastbeef, så kan du også finde sådan en her.

Når man griller en Roastbeef er det vigtigt at den rammer 60 grader ligeud. Gør den det, er den nemlig medium, hvilket er perfekt. En roastbeef skal helst være rosa. Som regel, skal den have omkring de 45 minutter. Det er ikke altid det passer præcist, så derfor skal du anskaffe dig et stegetermometer ellers bliver det en umulig opgave at lave perfekt roastbeef på grill.

Simpel opskrift:

Denne opskrift viser, hvordan du kan stege en roastbeef med indirekte varme på gasgrillen. Du kan i øvrigt læse vores guide til gasgrille her.

Ingredienser:

  • Roastbeef – 1 kg
  • Smør – 20 g
  • Hvidløg – 1 fed
  • Salt – 2 spsk
  • Peber – 2 tsk

Fremgangsmåde:

Varm og smelt smør i gryden og tilsæt hvidløg med hvidløgspresser eller skåret fint.

Tag nu stegen og gnub den ind med salt og peber, og pensel stegen med smøret.

Læg nu stegen i en foliebakke og lad den hvile i 1 times tid på køkkenbordet, overdækket med film eller folie.

Start gasgrillen på maksimal varme ca. 20 minutter før du vil sætte stegen over. Stegningen tager ca. 40-45 minutter.

Brun stegen på grillen på alle sider, i ca. 2 minutter per siden, så den får en pæn kant og et sprødt skind.

Skru nu helt ned for varmen i grillen og benyt indirekte varme, hvor du placerer stegen i foliebakken og lukker låget på gasgrillen. Sæt temperaturen til ca. 175 grader. Brug stegetermometer (evt. fra iGrill).

Når temperaturen når 60 grader tages stegen af grillen og placeres overdækket på et spækbræt – og efter ca. 10 minutter kan du nu skære den ud, og forhåbentligt nyde et par lækre skiver kød! 🙂

Til udskæring kan anbefales en god kokkekniv, så du får nogle pænt skåret skiver kød. I den høje kvalitetsende, kan du overveje at købe en japansk kokkekniv fra jpknive.dk, men vi kan også anbefale et noget billigere alternativ fra Rosti, som du kan se her.