Pulled pork opskrift i kuglegrillen

Pulled pork

En fantastisk lækkert ret, som smager himmelsk. Det er et must at lave denne grill opskrift, hvis du har en kuglegrill til at stå. Det er også en nem opskrift at lave.

  • Forbered. tid: 40 minutter
  • Tilbered. tid: 12h 00min

Ingredienser:

  • Svine nakkefilet – 1 kg
  • Dryrub
  • Brun farin – 50 gram
  • Paprika – 50 gram
  • Peber – 2 spsk
  • Groft salt – 2 spsk
  • Cayennepeber – 1 spsk
  • Sennepspulver – 2 tsk
  • Barbecuesauce
  • Æble eddike – 4 dl
  • Ketchup – 3 spsk
  • Brun farin – 2 spsk
  • Salt – 4 tsk
  • Tørret chili – 2 tsk
  • Peber – 2 tsk

Fremgangsmåde:

Fjern fedt og sener fra kødstykket.
Bland alle ingredienser til dryrubben og gnid det godt ind i kødet. Lad gerne kødet trække natten over.

Tidlig morgen skal grillen tændes.
Læg to rækker af gode kul rundt langs kanten af grillen. “Halen” af kul skal ikke nå hele vejen rundt. Der laves istedet en åbning på ca. 10 cm. Læg evt. røgeflis oven på “halen” af kul. Tænd herefter ca. 10 kul i grillstarteren.
Når kullene er klar hældes de ud i den ene ende af “halen”. Nu er grillen klar til stegen.

Optænding

Når der tændes op på denne måde vil kullene antænde hinanden lidt efter lidt, og på denne måde kan grillen holdes igang i op til 12 timer og samtidig sikre man at temperaturen ikke bliver for høj.

Rette temperatur

Til denne opskrift skal temperaturen i låget ligge på ca. 120 grader.

Kødet lægges midt i grillen. (husk foliebakken under)

Stegen grilles nu i ca. 12 timer. Kerne temperaturen skal ende med at være ca. 95 grader. Opnås denne temperatur inden de 12 timer er gået, lukkes der lidt for luftindtaget i bunden af grille.
Endelig ikke for meget, da dette vil “kvæle” grillen.
Lad endelig være med at løfte lågen uden grund. For hver gang låget løftes, kan man godt påregne minimum 15 minutters forlænget stegetid.

Når kødet er færdig stegt, kan det rives fra hinanden med 2 gafler. Heraf navnet “Pulled Pork”.
Bland evt. lidt barbequesauce sammen med kødet.
Server kødet i en burgerbolle med coleslaw og barbequesauce.

Barbequesauce:
Bland alle ingredienser sammen og smag til. Saucen skal gerne være både sur, sød og stærk.