Pulled pork opskrift i kuglegrillen

Pulled pork

En fantastisk lækker ret, som smager himmelsk. Det er et must at forsøge dig med denne grillopskrift, hvis du har en kuglegrill til at stå. Det er også en nem opskrift at følge.

  • Forberedelse: 40 minutter
  • Tilberedning: 12 timer

Ingredienser:

  • Svine nakkefilet – 1 kg
  • Dryrub:
    • Brun farin – 50 gram
    • Paprika – 50 gram
    • Peber – 2 spsk
    • Groft salt – 2 spsk
    • Cayennepeber – 1 spsk
    • Sennepspulver – 2 tsk
  • Barbecuesauce:
    • Æble eddike – 4 dl
    • Ketchup – 3 spsk
    • Brun farin – 2 spsk
    • Salt – 4 tsk
    • Tørret chili – 2 tsk
    • Peber – 2 tsk

Fremgangsmåde:

Fjern fedt og sener fra kødstykket.
Bland alle ingredienser til dryrubben, og gnid det godt ind i kødet. Lad gerne kødet trække natten over.

Tidlig morgen skal grillen tændes.
Læg to rækker af gode kul rundt langs kanten af grillen. “Halen” af kul skal ikke nå hele vejen rundt. Der laves istedet en åbning på ca. 10 cm. Læg evt. røgflis oven på “halen” af kul. Tænd herefter ca. 10 kul i grillstarteren. (Du kan købe Weber Røgflis online her)
Når kullene er klar, hældes de ud i den ene ende af “halen”. Nu er grillen klar til stegen.

Billede af grill med røgflis

Når der tændes op på denne måde, vil kullene antænde hinanden lidt efter lidt, og på denne måde kan grillen holdes igang i op til 12 timer, og samtidig sikrer du at temperaturen ikke bliver for høj.

Billede af grilltermometer

Til denne opskrift skal temperaturen i låget ligge på ca. 120 grader.

Kødet lægges midt i grillen. (husk foliebakken under)

Stegen grilles nu i ca. 12 timer. Kernetemperaturen skal ende med at være ca. 95 grader. Opnås denne temperatur inden de 12 timer er gået, lukkes der lidt for luftindtaget i bunden af grillen.
Endelig ikke for meget, da dette vil “kvæle” grillen.
Lad endelig være med at løfte lågen uden grund. For hver gang låget løftes, kan man godt påregne minimum 15 minutters forlænget stegetid.

Når kødet er færdigstegt, kan det rives fra hinanden med 2 gafler – heraf navnet “Pulled Pork”!
Bland evt. lidt barbequesauce sammen med kødet.
Servér kødet i en burgerbolle med coleslaw og barbequesauce.

Barbequesauce:
Bland alle ingredienser sammen, og smag til. Saucen skal gerne være både sur, sød og stærk.