Guide: Hvilken Weber kuglegrill skal jeg vælge?

Grill med kul

Opdateret 2023.

Det kan være svært at finde ud af, hvilken kulgrill man skal vælge til de hyggelige aftener i haven.

En god tommelfinger-regel er, at gå efter en kulgrill fra Weber. Prisen er til dels højere end andre og billigere mærker, men en Webergrill holder altså bare langt længere og borger for kvalitet og robusthed.

Selv inden for Weber findes der dog mange muligheder, som især er afhængig af dit behov; hvor stor grilloverfladen skal være, skal der være gastænding på, skal der være tilberedningsbord og har du behov for langtidsstegning eller ej.

Men hvilken Weber kuglegrill model skal du så vælge?

Vi guider dig igennem de mest populære og prisvenlige modeller til under 5.000 kr. (med en undtagelse sidst i artiklen), og giver dig et overblik over de vigtigste egenskaber ved grillene, så du kan sammenligne, hvilken model, der passer bedst til dine behov og ikke mindst pengepung.

I vores guide har vi valgt at koncentrere os grill til haven, og med grillflade fra 57cm til 61cm:

Er du mere til gasgrill, så kan du læse vores guide til valg af Weber gasgrill her.

Du kan købe Weber kulgrill og gasgrill i de fleste online byggemarkeder, online webshops og hos Weber selv. I denne artikel har vi vist dig, hvor du finder den billigste pris online. Nogle af linksene er såkaldte sponsorerede links, som betyder, at Grillstart får kommission, hvis det ender med at du køber en af produkter. Men vi har fokuseret på at finde den billigste pris, betalt link eller ej!.

Weber

Weber er det velkendte brand i det store grillmarked, og Danmark er et af de markeder, som har taget bedst imod Weber grillen i forhold til indbyggertal.

Dertil må også siges, at danskerne er et ivrigt grill-folkefærd, som fluks tænder op i grillen, så snart muligheden byder sig. Der er bare noget herligt over duften af grillet mad, om den så kommer fra gas-, el- eller kulgrillen.

Weber startede med at blive kendt for den legendariske kuglegrill, som de senere hen producerede i en mini-udgave, der flittigt blev anvendt af lejlighedsbeboere og til strandture.

Og kuglegrillen er stadig udgangspunktet for deres design af kulgrille, i både store og små formater.

Weber Master-Touch

I Master-Touch Premium modellerne (E-5775 og E-5770) har Weber opgraderet den klassiske kuglegrill med hængslet låg for en nemmere håndtering af grillen. Endvidere kommer denne serie med kulring, som giver en optimal forbrænding af briketter/kul.

Med Premium modellerne kan du også anvende grillen som smoker til røgning, og du kan også langtidsstege med lave temperaturer.

Forskellen på E-5770 og E-5775 er, at du med E-5775 får en GBS Sear Grate inkluderet. GBS Sear Grate fordele varmen ligeligt på stegefladen, så du får flot et stegemønster og holder på kødets saftighed.

Har du ikke behov for flere funktioner til røgning og langtidsstegning kan du fint nøjes med de almindelige modeller (E-5755 og E-5750).

Alle modellerne kommer med Webers Gourmet BBQ System grillrist, som gør det muligt for dig at bruge grillen til at tilberede morgenmad, simreretter eller supper, eller bage en perfekt sprød pizza.

Alle kulgrillene kommer med indbygget termometer, trådhylde, udtagelig askeopsamler, One-Touch-Rengøringssystem og iGrill-holder til iGrill-stegetermometer, samt 10 års garanti.

Weber har endvidere lanceret en 70-års Jubilæums Kette kulgrill 57 cm, som er en limited edition udgave, med reference til historien for kuglegrillen med dens retrofarve, 1950’er-termometer i låget, samt hjul med hvide detaljer og træhåndtag til låg og side.

Du kan købe Weber Master-Touch grillene i byggemarkeder, online webshops og hos Weber selv. Nedenfor har vi vist hvor du kan finde grillene til den bedste pris (kan indeholde reklamelinks). Priserne svinger fra 1.599 – 3.299 kr. og vi har også tilføjet den nye Jubilæumsmodel.

Weber Master-Touch E-5770 priser

Weber Master-Touch E-5770PrisBilligst hos
GBS Premium E-5770 Kulgrill
57 cm
2.499,-Se her
GBS Premium E-5770 Kulgrill
57 cm
2.624,-Se her

Weber Master-Touch E-5775 med Gourmet BBQ System Sear Grate

Weber Master-Touch E-5775PrisBilligst hos
Master-Touch GBS Premium E-5775 Kulgrill 57 cmGBS Premium E-5775 Kulgrill
57 cm + sear grate
3.490,-Se her
Master-Touch GBS Premium E-5775 Kulgrill 57 cmGBS Premium E-5775 Kulgrill
57 cm med
3.499,-Se her

Weber Master-Touch 70 års jubilæumsudgave

70-års Jubilæums kulgrillPrisintervalBilligst hos
Weber kulgrill 70 års Jubilæums kuglegrill Kettle grå 57cm70-års Jubilæums
Kettle kulgrill 57 cm
3.799,-Se her

Weber Original Kettle

I Webers klassiske Kettle serie finder du 3 kuglegrill modeller – i størrelserne 57 cm og 47 cm – der alle er kendetegnet ved en robust grill, som er nem at håndtere, og kan fås til en billig penge.

Alle modellerne har selvfølgelig det klassiske One-Touch-rengøringssystem, hvor du kan skrabe asken fra kullene ud af bunden i grillen. I den modellerne E-4710 / E-5710 opsamles asken i en askeopsamler med åben overflade (ikke så praktisk hvis det blæser :)) mens Kettle E-5730 har en lukket opsamler. E-5730 har endvidere røgindstillingsfunktion, hvilket de 2 andre modeller ikke har.

Fælles for dem alle er indbygget termometer i låget, trådhylde, forkromet grillrist og kraftig grillrist i stål.

Hvis du ikke går så meget op i grillning og blot vil have en robust og habil grill til fx sommerhuset, så kan du trygt vælge den billigste model Original Kettle E-5710, som fås fra 1.999 kr., men faktisk kan du få E-5710 som har en dybere opsamlingsskål til kun 1.399 kr.

Vi viser dig her en oversigt over modellerne, og hvor du kan få den bedste pris.

Weber Original Kettle modellerPriserBilligst hos
Weber Original Kettle E-5730 Kulgrill 57 cmOriginal Kettle E-5730 Kulgrill
57 cm
2.649,-Se her
Weber Original Kettle E-5730 Kulgrill 57 cmOriginal Kettle E-5730 Kulgrill
57 cm
2.199,-Se her

Weber kuglegrill med bord – Weber Performer-serien

Webers Performer er bygget til hverdagsbrug og udstyret med en hængslet Gourmet BBQ System-grillrist, One-Touch-rengøringssystemet med askeopsamler og et sidebord, der gør det praktisk at forberede maden eller til at stille krydderier og remedier til grillningen.

Prisen for Performer-serien er overkommelig, og modsat den klassiske model uden sidebord, er den mere praktisk til hyppig brug med det fastgjorte arbejdsområde og robuste vognstel.

Performer Deluxe modellen har hængslet sider i rustfrit stål, hvor de to andre har forkromet. Endvidere har Weber Deluxe modellen en smart elektronisk touch-n-go gastænder, der letter processen med at få tændt op i kullene.

Premium og Deluxe modellerne har endvidere et aftageligt digitalt minutur, samt en smart indbygget holder til grillkul og grillbriketter.

Kulgrillene fra Weber Performer-serien er helt klart vores favoritter – især fordi du får en meget robust og praktisk weber kuglegrill med bord til en overkommelig pris!

Weber Performer modellerPriserBilligst hos
Weber Performer Premium GBS Kulgrill 57 cmPerformer Premium GBS Kulgrill
57 cm
4.999,-Se her
Weber Performer Deluxe GBS Kulgrill 57 cmPerformer Deluxe GBS Kulgrill
(med gastænding)
57 cm
3.999,-Se her
Weber Performer Deluxe GBS Kulgrill 57 cmPerformer GBS Kulgrill
(med gastænding)
57 cm
4.990,-Se her

Weber Summit Kamado serien

Toppen af perfektion – sådan beskriver Weber det selv, og vi er tilbøjelig til at give dem ret.

Summit Kamado serien er den ultimative kulgrill til langtidsgrillning (low and slow), røgning, almindelig grillning og bagning. Prisen er dog også herefter.

Det dobbeltvæggede låg og bund giver en optimal isolering og derved en ensartet temperatur, hvilket er især fordelagtigt til langtidsstegning, men også fordelagtigt i forhold til den mindre mængde af grillbriketter/kul du behøver.

Som ved Performance serien, får du også her gastænding, hvor du med et simpelt tryk og drej på knappen, kan optænde briketter/kullene i løbet af 15 minutter.

Weber summit indefra

Røgnings-indstillingen i bunden gør det muligt at røge maden, så den får den perfekte røgsmag, og sammen med varmefordelingspladen (diffusor plate) kan du få varmen væk fra maden så du kan langtidsstege med en perfekt, lav temperatur.

Varmefordelingspladen kan du også bruge til at bage en perfekt pizza, som vist på billedet.

Weber Summit Kamado kulgrill findes i 2 udgaver, og hvilken du skal vælge handler basalt set om du ønsker et arbejdsområde med bordplade, opbevaring til grillkul/briketter og varmefordelingsplade eller ej.

Weber Summit Kamado modellerPrisintervalBilligst hos
Weber Summit Kamado S6 kulgrill rustfri stål Ø61 cmSummit® Kamado S6 kulgrill
61 cm grillområde
13.700 – 18.999,-Se her
Weber Summit Kamado S6 kulgrill rustfri stål Ø61 cmSummit® Kamado S6 kulgrill
61 cm grillområde
13.999,-Se her
Weber Summit Kamado E6 kulgrill sort Ø61 cmSummit® Kamado E6 kulgrill
61 cm
8.999,-Se her