Guide: Hvilken Weber gasgrill skal jeg vælge?

Weber grill
Weber grill

Det kan være svært at finde ud af, hvilken Weber gasgrill der passer bedst til de ønsker og behov, du har til sommerens vigtigste møbel på terrassen. For der er ikke noget bedre end en sommeraften, hvor du nemt kan starte din Weber gasgrill og gøre madlavningen til en leg. Men hvilken en skal du vælge? Vi guider dig igennem nogle af de mange modeller, som du kan få, hvis du vil have en Weber gasgrill. Og så kommer vi med vores bud på, hvilken model der passer bedst til de forskellige behov, som vi nu hver især har til vores grill.

Weber

Weber er en af de tunge drenge på det store marked, da de i mange år har produceret forskellige grilltyper af høj kvalitet og med et stilrent design, som de færreste kan være utilfredse med. Weber er kendt for at producere grilltyper, der har en særdeles lang levetid, og så kan du ofte få dem til fordelagtige priser, hvor du får meget grill for pengene. Weber startede med at blive kendt for den gammeldags kuglegrill, som de senere hen producerede i en mini-udgave, der flittigt blev anvendt af lejlighedsbeboere og til strandture. Senere blev gasgrillen mere populært i de danske haver, og her kom Weber frem med en serie af forskellige Weber gasgrill i forskellige størrelser og af forskellige styrke.

I dag finder du mange forskellige modeller og størrelser, når du kigger på Weber gasgrill, men fælles for dem er, at de er nemme at håndtere, og så er de varme på blot 10 minutter. Du skal bare trykke på grillens startknap, og så er den klar til at blive brugt.

Den lille og fikse Weber Q

Weber Q er en serie, som er tiltænkt dig, der ønsker en lille, men kraftfuld Weber gasgrill. Her får du en lille bordgrill, der kan passe ind langt de fleste steder. Priserne ligger også i den lave ende, når vi taler en Weber gasgrill, og du kan få denne grill til mellem 1.600 kr. og 2.200 kr., alt afhængig af om der skal være vogn og sideborde med. Denne grill kan nemt tages med på tur, hvilket kan være en stor fordel for dig, der har campingvogn eller bare elsker gode strandture. Weber Q-serien har en slange, der passer til de små gasflasker, hvilket også gør det nemmere at få den med rundt. Den tænder ved tryk på en knap, og så har den ingen sidebrændere.

Weber Genesis

Denne modelserie er nok den, som du ser i flest af i de danske haver. Her får du en robust grill på hjul og med et sidebord til den ene eller anden side. Denne Weber gasgrill kommer med tre brændere, og den er udstyret med detaljer, som du også finder i et normalt køkken. Derved kan den delvist fungere som et udekøkken, da du på nogle af modellerne også finder et sideblus, hvor du kan holde saucen varm. Den lille ekstra brænder, der er placeret i midten af de to store, giver ekstra varme og sørger for, at grillen brænder jævnt. Og så får du en grill, der er udstyret med Flavorizer bars, der sørger for, at fedt og salt bliver opfanget og giver en god smag.

Weber Summit

Denne grill er til dig, der vil have det bedste af det bedste, og som også har et budget, der kan klare en Weber gasgrill i den høje ende af prisklassen. Her får du den bedste gasgrill på markedet, der også kommer med et lækkert og stilrent design. Du får en grill, der har hele fire brændere, der også har infrarød funktion. Du får også små features som lys i reguleringsknapperne og et blus på siden af grillen. Her får du altså alt, hvad en vaske ægte blærerøvsgrill skal indeholde.