Grillmetoder du bør kende som grillmester denne sommer

Grillning

Der er flere forskellige måder at bruge en kuglegrill på.
Herunder gennemgår vi de 4 mest almindelige metoder.

Fremgangsmåde:

Direkte grillning

Metoden er egnet til stegning af mad, som kun skal steges kortvarigt. (højst 15-20 min.)
Feks. steaks, grønsager og pølser. De varme kul fordeles jævnt på hele kulristen, og maden grilles over kullene. Du kender metoden fra den “gamle” kasse-grill, men med en kuglegrill opnås et bedre resultat, da dampene holdes under låget, og bevirker, at kødet bliver mørt og saftigt.

Indirekte grillning

Denne metode er velegnet til tilberedning af stege. De varme kul fordeles i begge sider af grillen. En drypbakke placeres mellem kullene og stegen oven over drypbakken. Kom lidt vand i drypbakken. Det tilføjer lidt saft til kødet, men forhindrer også, at det afdryppede fedt brænder på og giver kødet sod-smag.

50/50 grillning

Denne metode er perfekt til at tilberede mad, som først skal brunes og derefter steges i længere tid. Alle kullene placeres i den ene side af grillen og en drypbakke i den anden side (husk vand i drypbakken). Start med at brune kødet på direkte varme i den ene side af grillen, og flyt derefter kødet til den anden side, og grill det færdigt. Samtidig kan der nu grilles grønsagstilbehør på direkte varme, mens kødet bliver færdigt. Denne metode fungerer rigtig godt, men er ikke brugt så ofte som den burde…

Cirkulær grillning

Denne metode er særdeles velegnet til at bage pizza, kager eller brød. De varme kul fordeles jævnt hele vejen rundt i grillen. Herefter placeres pizzastenen i midten hvorefter der kan tilberedes pizza eller andet bagværk.

Du kan læse vores guide til hvordan du laver den bedste pizza på grill her.