Grillet burger som du aldrig har smagt den før

Grillet burger

En traditionel grillmenu, som du sikkert har fået mange gange på grillbar, men som smager endnu bedre, hvis du laver den selv på grillen, hvor du kan opnå en helt særlig og lækker smag. Tænd grillen og prøv denne opskrift på grillburger idag.

  • Forberedelse: 30 minutter
  • Tilberedning: 15 minutter

Ingredienser:

  • Hakket oksekød – 500 gram
  • Grillsauce – 2 dl
  • Salt og peber
  • Mel – En slat
  • Store burgerboller – 4
  • Agurk – 1/4
  • Løg – 1
  • Salathoved – ½
  • Guacamole
  • Ketchup
  • Cheddarost

Fremgangsmåde:

Fyldet renses, hakkes og gøres klar.

En god burger kræver godt kød, så vælg hakket oksekød med højt fedtindhold. Det hakkede oksekød blandes med grillsauce og salt og peber. Blandingen stilles på køl i 30 minutter.

Form 4 store flade bøffer og vend dem i mel. (Melen gør, at bøfferne ikke så nemt skilles ad på grillen). Bøfferne skal formes lidt større end dine burgerboller, da de vil trække sig sammen under grillningen.

Tænd grillen og lad den forvarme i 10-15 minutter. Pensl bøfferne med lidt olie.

Placer bøfferne direkte over varmekilden, og grill dem i ca. 2-3 minutter på hver side, afhængigt af ønsket tilberedning, og derefter ca. 8 minutter på indirekte varme.

Mens bøfferne griller, kan du forberede burgerbollerne ved at skære dem over på midten og grille dem med skærefladen nedad, indtil de er let ristede og sprøde. Eller blot varme dem op ved indirekte varme.

Grillburgerne serveres eventuelt med grillstegte pommesfrites, coleslaw eller frisk salat.