Den rigtige stegetemperatur er vigtig under grillning

Grill kød

Vær opmærksom på at kødet steger videre, når du tager det af grillen, så tag det derfor af et par grader før de angivne temperaturer.
Kødet skal normalvis trække halvdelen af stegetiden, dog maks. 20 minutter.

Tip:
Når du skærer helstegen ud må du ikke kunne brænde dig på kødstykket, så har det nemlig ikke trukket længe nok.

Oksekød / kalv og lam
Meget rødt – 55°C
Rødt – 58°C
Medium – 62°C
Gennemstegt – 68°C

Svinekød
Medium – 70°C
Gennemstegt – 77°C

Fisk
Gennemstegt – 75°C

Fjerkræ (and, kylling, kalkun)
Gennemstegt – 82°C

Der findes mange termometre på markedet – både trådløse og gode gammeldags stegetermometre.

Begge typer kan naturligvis anvendes. Vi vælger oftest vores Weber stegetermometer, da vi så ikke behøver at åbne grillen i utide for at tjekke kødets temperatur. Ønsker du billigere alternativer, så tjek stegetermometre fra 50-150 kr. her (sponsoreret link).