Den rigtige stegetemperatur er vigtig under grillning

Grill kød

Vær opmærksom på at kødet steger videre når du tager det af grillen, så tag det derfor af et par grader før de angivne temperaturer.
Kødet skal normal-vis trække halvdelen af stegetiden, dog maks. 20 min.

Tip:
Når du skære helstege ud må du ikke kunne brænde dig på kødstykket, så har det nemlig ikke trukket længe nok.

Oksekød / kalv og lam
Meget rødt – 55°C
Rødt – 58°C
Medium – 62°C
Gennemstegt – 68°C

Svinekød
Medium – 70°C
Gennemstegt – 77°C

Fisk
Gennemstegt – 75°C

Fjerkræ (and, kylling, kalkun)
Gennemstegt – 82°C

Der findes mange termometre på markedet – både trådløse og gode gammeldags stege-termometre.
Begge typer kan naturligvis anvendes. Personligt vælger jeg oftest mit Weber stegetermometre da jeg så ikke behøver at åbne grillen i utide for at tjekke kødets temperatur.