Er du en vaskeægte grillentusiast, bliver denne diskussion med sikkerhed bragt på banen i ny og næ. Folk har vidt forskellige holdninger, når det kommer til valg af grill, og man foretrækker naturligvis altid den type, der befinder sig i sin egen baghave. Diskussionerne handler typisk om sundhed, hastighed, smag og vedligeholdelse. Kender du selv til diskussionerne, og vil du gerne have et mere objektivt syn på fordelene ved de forskellige typer – så læs med her.

 

Hvilken grill er hurtigst klar?

Når maden skal gøres klar, foretrækker de fleste naturligvis, at grillen hurtig er klar til kamp. Det er ikke altid sikkert, at du har oceaner af tid, når du kommer hjem sent fra arbejde. Omvendt er der selvfølgelig personer, der nyder at tage sig god tid ifm. madlavningen og derfor ikke bekymrer sig om tiden. I forhold til gas- og kulgrillen er det endegyldige svar dog, at gasgrillen er markant hurtigere, når den skal tændes op. Det tager i omegnen af 10 minutter, mens det kan tage op mod 30 minutter for en kulgrill, hvorfor gasgrillen altså vinder på dette punkt.

Er du gasgrill typen grundet opstartstiden? Så se et stort udvalg af vores foretrukne her.

 

At holde sin grill ren

Det er sjovt at lave maden, men det er knap så sjovt, når grillen skal gøres ren. Faktisk er det typisk dette område, der frustrerer flest. Mange tillægger derfor dette punkt meget værdi, når grilltypen skal vælges. Kulgrillen er foran på denne front, eftersom asken blot skal skrabes ud af grillen, hvilket er ganske nemt og ubesværligt. Modsætningsvis er der mere arbejde, når gasgrillen skal rengøres. Du skal nemlig være yderst opmærksom på, at du får tømt fedtbakken, ligesom du skal være opmærksom på at tørre bunden af, så du undgår, at der opstår en fedtbrand, hvilket kan ske, hvis gammelt fedt drypper ned i bunden. Kort sagt er kulgrillen markant lettere, når det kommer til rengøringen.

Er du kulgrill typen grundet den nemme rengøring? Så se et stort udvalg af vores foretrukne her.

 

Hvad smager bedst?

Dette punkt er ikke nemt at afgøre, eftersom det er en ”smagssag”, og her kan holdninger været meget forskellige. Dog kan det siges, at gasgrillen ikke tilfører maden yderligere smag, og maden vil blot holde den smag fra de krydderier, der er brugt under tilberedningen, hvilket mange også er yderst tilfredse med. Vil du dog gerne have lidt ekstra smag, har kulgrillen alligevel lidt at byde på. Når du griller, bliver sukkerstofferne i kødet nemlig karamelliseret, hvorfor du vil få en gylden og sprød stegeskorpe. Kul tilfører altså en naturlig aroma, men det er vidt forskelligt, om du er tilhænger af denne eller ikke.

 

Er gasgrillen sundere end kulgrillen?

Mange tror fejlagtigt, at det er usundt at grille med kul. Dette er langt fra sandheden. Det hele handler om, hvordan du håndterer maden, når du griller. Det farlige er, hvis din mad får alt for mange sorte flader, eftersom det kan være kræftfremkaldende, ligesom det er usundt, hvis dit kød får for meget røg. Derfor er det smarteste, hvis du steger kødet ved indirekte varme, da du på den måde undgår røg, som opstår, når der drypper fedt ned. Dette sikrer også, at kødet ikke bliver grillet alt for hårdt, som typisk kan føre til den sorte overflade.

 

Der er fordele og ulemper ved begge former, og når det kommer til prisen, befinder de sig i samme prisleje, hvorfor det således i langt de fleste er en smagssag, der ligger til grund for det endelige valg.